Ontdek Saskatchewan in Canada | YouCanada.nl

Saskatchewan

"See yourself in Saskatchewan"

Provincies in Canada

Saskatchewan

Saskatchewan ligt in het westen van Canada tussen de provincies Alberta en Manitoba. Samen met een rijke mix van  cultuur en geschiedenis biedt Saskatchewan haar bezoekers eindeloze meren voor volop zoetwatervissen, kanoën en andere watersporten, natuurparken waar rust regeert, outdoor activiteiten, avontuurlijke boerderij vakanties en fantastische golfbanen. Ontdek Saskatchewan, het land van de 'Living Skies'.

Natuurgebieden in Saskatchewan

NatuurgebiedenSaskatchewan bestaat uit een combinatie van eindeloze prairies in het zuiden en heuvelachtig grasland in het noorden. Eindeloze golvende graslanden, hoge bomen, uitbundig wildlife, ongerepte meren en snel stromende rivieren zorgen voor een boeiend en veelzijdig landschap. Twee nationale parken en 34 provinciale parken bieden volop gelegenheid tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Maak kennis met alles wat Saskatchewan te bieden heeft op gebied van flora en fauna!


Steden in Saskatchewan

StedenDeze provincie biedt u rustige steden, waar u niet veel andere toeristen zult tegenkomen. Neem een kijkje in de hoofdstad Regina waar de Mounties hun oorspronkelijke hoofdkwartier hadden. Met 206.500 inwoners is Saskatoon de grootste stad van de provincie. Het wordt ook wel de 'City of Bridges' genoemd vanwege de zeven bruggen die de verschillende delen van de stad met elkaar verbinden. In het trendy winkelgebied Broadway kan de shopliefhebber zijn hart volop ophalen. Alle informatie, tips en hotspots van de steden vindt u hier


Must do's in Saskatchewan

Must do'sIn Saskatchewan zult u genieten van de bijzondere natuur en de vele activiteiten. De provincie beslaat 651.00 km2 en heeft iets meer dan een miljoen inwoners. De provincie typeert zich door twee elementen. Allereerst de prairies vol wuivend graan, maar ook de vele kerken met ui-vormig torendak tekenen Saskatchewan. Wat zeker niet aan uw bezoek mag ontbreken is:

   Een tour over de zandvelden op de onwereldse Athabasca Sand Dunes
   Wandel door de historische tunnels in The Tunnels of Moose Jaw
   Een bezoek aan het Royal Saskatchewan Museum in Regina

De website van Tourism Saskatchewan biedt volop informatie en inspiratie!


Evenementen in Saskatchewan

EvenementenIn Saskatchewan vieren ze graag feest. Zo worden er jaarlijks enkele grote muziekfestivals georganiseerd zoals de wereldberoemde Craven Country Jamboree en de SaskTel Jass Festival. Mar ook de meeslepende geschiedenis en diepgewortelde cultuur van de Saskatchewan First Nations worden gehuldigd tijdens pow-wows en kleurrijke Metis-feesten. De rijke etnische verscheidenheid wordt duidelijk tijdens grote multi-culturele festivals als Mozaïek in Regina en het Folkfest in Saskatoon. Tourism Saskatchewan heeft een handige evenementenkalender.

 Op vakantie naar Canada?

Boek uw reis bij de aangesloten reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen van YouCanada.Canada Leden Nieuws Over ons
@2021 YouCanada. All right reserverd

    

Website & realisatie: ROS Marketing