Manitoba

"Discover manitoba"

Manitoba

Uw onverwacht avontuur begint in Manitoba. Begin in het noorden waar de grote ijsberen zich verzamelen langs de oevers van de Hudson Baai. Breng tijd door op de toendra om zeldzame ptarmigans te spotten en kajak tussen duizenden vriendelijke beluga’s. En vergeet vooral niet om Winnipeg te bezoeken, één van Canada’s ‘culturele hoofdsteden’. Kortom…. it’s Manitoba time!

Natuurgebieden

Manitoba beschikt over verschillende natuurgebieden en uitgestrekte prairies. U kunt een aantal bijzondere parken bezoeken. Ieder park heeft zijn eigen uitstraling en biedt een eigen scala aan activiteiten. De drie meest interessante parken zijn:

Onze favoriete bezigheden zijn:

Duck Mountain National Park
Grand Beach Provincial Park
Riding Mountain National Park

In het voorjaar, als er weer volop vis in de Hudsonbaai zwemt door het ontdooien van de ijslaag, trekken zeevogels, zeehonden, robben, walrussen en walvissen naar de baai. Vlakbij Churchill jagen duizenden beluga walvissen wekenlang in groepen op scholen vis. Deze beluga's worden ook wel de 'kanaries van de zee' genoemd door het melodieuze geluid dat ze maken om voedsel te vinden en met elkaar te communiceren.

Bezoek de website van Travel Manitoba voor alle informatie over de natuurgebieden.
Steden

Winnipeg is de hoofdstad van Manitoba. De stad kwam pas in ontwikkeling toen de spoorwegen naar het westen begonnen te rijden. The Forks, de markt die de gehele regio voorziet, ligt in het hart van de stad waar de Rode Rivier en de Assiniboine Rivier elkaar ontmoeten. Het internationale vliegveld van Winnipeg is de grootste en belangrijkste aanvlieghaven tussen die van Toronto en Calgary in.

Churchill is de belangrijkste plaats gelegen aan de Hudsonbaai in het dunbevolkte noorden van Manitoba en telt slechts 983 inwoners. Deze plaats noemt zichzelf ook wel de Polar Bear Capital of the World vanwege de ijsberen die u hier in de herfst kunt vinden. De ijsberen zijn dan  in afwachting op het moment dat het ijs van de Hudsonbaai sterk genoeg is om hen te kunnen dragen.Ideeën over wining, dining en shoppen vindt u hier.

Must do's

Lonely Planet heeft Manitoba uitgeroepen tot “Best in travel regions for 2019”.  Het prijst de regio om haar toegankelijkheid naar natuurgebieden, de aanwezigheid van beren en walvissen en de rijke cultuur van Winnipeg. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Canadian Museum for Human Rights om een inzicht te krijgen in de Canadese cultuur. Geschiedenis is er ook buiten een museum. In het plaatsje Inglis kun je letterlijk terug in de tijd, want de graansilo’s uit de jaren ’20 geven een mooi beeld van het prairie leven van weleer. Churchill wordt de “Polar Bear Capital of the World” genoemd en met reden. Gelegen aan de Hudson Bay is dit de beste plek om ijsberen te bewonderen. Hier is ook het Itsanitaq museum gevestigd met een collectie Inuit kunst. Kortom,  Manitoba is een veelzijdige regio die veel te bieden heeft.

Evenementen

Zin in een culturele dag of avond, bezoek dan één van de festivals die Manitoba rijk is. Enkele van de meest bekende festivals zijn het Trappers’ Festival en het Festival du Voyageur. Liefhebbers van honden mogen de Hudson Bay Quest niet missen. Deze 330 km lange sledehondentocht wordt ieder jaar in maart tussen Gillan en Churchill gereden. Tijdens de Manitoba Summer Fair krijgt u een goed beeld van het leven in deze bijzondere provincie. En bent u met kinderen, bezoek dan in ieder geval het Winnipeg International Children’s Festival; 4 dagen lang is het programma gevuld met dans, muziek, poppentheaters en optredens van locale en international artiesten.

klik hier voor een overzicht van alle festivals en evenementen..