Quebec

"Where sharing happens"

Quebec

Québec is een combinatie van levendige steden, avontuurlijke activiteiten en fascinerende culturele ontdekkingen. Het is een buurtprovincie van Ontario en Newfoundland en Labrador gelegen in het zuidoosten van Canada. Québec is de grootste provincie van Canada en heel bijzonder omdat het een Franstalige provincie is. Kenmerkend voor Québec is dat het gemakkelijk bereikbaar, betaalbaar maar vooral verrassend is. Kortom deze bestemming heeft u het hele jaar door iets te bieden. Het is niet voor niets de ‘fun’ provincie van Canada.
Natuurgebieden
De provincie Québec is gezegend met uitgestrekte bossen en ontelbare meren en rivieren. Als u een bezoek brengt aan een van deze natuurgebieden mag het dieren spotten u niet ontgaan. Er leven wilde herten, elanden, wolven en zwarte beren. Ook zijn meer dan honderd zalm rivieren in het noorden van Québec en in de zomer zijn de walvissen in de St. Lawrence rivier een van de mooiste dingen die u gezien moet hebben.

Bonjour Quebec neemt u binnen haar website mee langs alle mooie plekjes die de provincie rijk is.
Steden
Het leven in Québec-city wordt getypeerd als ‘The good life’. De stad ligt op de ‘Kaap Diamant’ aan de St. Lawrence rivier. Québec-city is een stad met een zeer uitzonderlijke sfeer waar veel bezienswaardigheden zijn. Québec-city is de enige stad ten noorden van Mexico die nog door een stadsmuur wordt omgeven.

Montréal is de grootste stad van de provincie Québec. Het is een zeer karakteristieke stad want men spreekt er Frans, denkt Engels en leeft Canadees. Na Parijs is Montréal de grootste Franstalige stad ter wereld. Klik op de steden voor de visitor guides. 
Must do's

U hoeft zich in Quebec geen moment te vervelen. Favoriet zijn:

Onze favoriete bezigheden zijn:

Ontdekken van de heerlijke maple (esdoorn) siroop en de geschiedenis die 300 jaar terug gaat.
Een bezoek aan één van de vuurtorens langs de St. Lawrence rivier.
Bezoek tijdens de wintermaanden het Quebec IJshotel.

Bonjour Quebec biedt volop inspiratie!
Evenementen
Québec staat bekend om zijn festiviteiten. Er zijn verschillende sport en culturele events, urban festivals en dorps kermissen. Alles is een excuus om het goede leven te vieren. Wist u dat het Wintercarnaval in Quebec-City op de derde plaats staan van ‘Carnavals ter wereld’? Naast dat van Rio-de-Janeiro en New-Orleans!

Maar ook in de zomer biedt Quebec vele festivals, sportevenementen en andere festiviteiten. Bonjour Quebec heeft er een overzichtelijke agenda van gemaakt.