British Columbia

"Super, natural British Columbia"

British Columbia

Grote steden in het zuiden, nationale parken in het noorden, zee in het westen en besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains in het oosten. British Columbia biedt u een gevarieerd landschap met een grote diversiteit aan flora en fauna. Zo vindt u hier het bruisende Vancouver, de natuur op Vancouver Island, de landerijen van de Cariboo, maar ook berggebieden en skiresorts. Gelegen aan de westkust van Canada, wordt British Columbia omringd door de provincies Alberta, Yukon en de Northwest Territories. In het zuiden grenst British Columbia aan Amerika.
Natuur
Van de majestueuze bergtoppen in Purcell Mountains tot de tropische regenwouden op Vancouver Island en van eindeloze naaldbossen tot zacht glooiende wijn- en fruit plantages; British Columbia heeft het allemaal! De regio biedt alles om een volledige vakantie te plannen waarbij u elke keer ademloos zult zijn van de prachtige natuur. 
Steden
Begin uw vakantie in Canada met een paar dagen acclimatiseren in bruisend Vancouver met multiculturele wijken als Little Italy, Japan Town en natuurlijk Chinatown een heuse ‘melting pot’. Victoria – gelegen op Vancouver Island – is het politieke centrum van BC. Een vriendelijke havenstad met als blikvanger de Parliament Buildings. ‘s Avonds heeft u vanaf hier een spectaculair zicht over de stad. Klik op de steden voor de visitor guides. 
Must do's
Grote steden in het zuiden, nationale parken in het noorden, zee in het westen en besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains in het oosten. British Columbia biedt u een gevarieerd landschap met een grote diversiteit aan flora en fauna.

Onze favoriete bezigheden zijn:
-De lekkerste wijnen drinken in Okanagan Wine Country.
-Hiken en biken door de meest prachtige gebieden.
-Een kanotocht maken over Lake Emerald.
Evenementen
Houdt u van kunst en cultuur? Er zijn festivals op gebied van theater, dans, film en beeldende kunst. Voor muziekliefhebbers zijn er evenementen in alle genres: klassiek, jazz, rock, bluegrass en zelfs accordeon-muziek! Beleef sportieve actie tijdens de World Ski & Snow-board Festival en de Williams Lake Stampede. Of ren zelf mee met de Sun Run – Canada’s grootste loopevenement. Evenementen zijn ook een geweldige manier om BC’s ongelooflijke eten en wijn te proeven. Probeer Cornucopia, de Cowichan Wijn & Culinair Festival, of een van de Okanagan seizoensgebonden wijnfeesten. Er is zelfs een festival gewijd aan chocoladeliefhebbers! Een overzicht van alle festivals en evenementen vindt u hier.