Overige provincies

"De onbekende 7"

Overige provincies

Naast de populaire en bekende gebieden heeft Canada ook nog een aantal kleinere en wat meer onbekende provincies. Hoewel deze provincies toeristisch wat minder ontwikkeld zijn, zijn ze de moeite zeker waard om te bezoeken en in ieder geval om te benoemen, want ‘onbekend maakt onbemind’ en dat verdienen deze gebieden niet!
New Brunswick
New Brunswick is de enige officiële tweetalige provincie van Canada. 1/3 van de provincie is Franstalig. De hoofdstad van deze provincie is Fredericton. Ook deze provincie biedt u warme zomers en koude winters. De warme zandstranden zorgen voor een adembenemend uitzicht. De provincie staat bekend om het bosrijke gebied en ook hier kunt u geweldig walvissen spotten. Voor de avonturiers heeft New Brunswick rotskusten met veel grotten en kliffen van dertig tot veertig meter hoog. De stad Shediac staat bekend als de kreeftenhoofdstad van de wereld. Het is niet voor niets dat u in de restaurants in New Brunswick de beste kreeft kunt krijgen.

“Awe-inspiring nature & authentic cultural experiences”

Newfoundland en Labrador
Newfoundland en Labrador is een ruige provincie van Canada waar nog niet veel toerisme te vinden is. Het is een van de oudste gesettelde delen van Canada die u kunt bereiken per ferry. De hoofdstad van deze provincie is St. John’s. Een groot gebied van Labrador is zo’n grote wildernis dat het zelfs nog niet in kaart is gebracht. U kunt hier prachtig wandelen langs de kustlijn vissen en kanoën in een van de meren. Het gebied in deze provincie wordt getypeerd door steile kliffen, fjorden en inhammen. Opmerkelijk aan Newfoundland zijn de namen van de dorpjes. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Come By Chance, Run By Guess, Blow Me Down en Heart’s Desire.

“Welcome to the edge”

Prince Edward Island
PEI is de kleinste provincie van Atlantic Canada met een lengte van 280 kilometer en heeft als hoofdstad de stad Charlottetown. Het grenst in het westen aan New Brunswick, in het zuiden aan Nova Scotia en in het noorden aan Newfoundland en Labrador. Deze provincie staat bekend om haar zandstranden en zeedelicatessen zoals kreeft, oesters en mosselen. Er zijn veel kleurrijke vissersdorpjes waar het lijkt alsof de tijd stil gestaan heeft. Een rijke culturele historie die onder andere tot uiting komt in de Keltische muziek en festivals. Prince Edward Island heeft u veel buitenactiviteiten te bieden, waaronder fietsen en hiking, maar PEI is tevens een waar paradijs voor golfers.

“The gentle island”

Northwest Territories
Northwest Territories is een uniek gebied in het noorden van Canada. Het wordt omringd door Yukon, Nunavut en de provincies Alberta en Saskatchewan. In het noorden maken diverse eilanden van de Arctische Archipel deel uit van de Northwest Territories. Hiervan zijn Victoria en Bankseiland de grootste. Northwest Territories heeft ongeveer 42.000 inwoners. Van deze inwoners woont 40 procent in de hoofdstad Yellowknife. Ongeveer de helft van de bevolking bestaat uit inheemse stammen. Er worden naast Engels en Frans nog negen talen gesproken van lokale indianenstammen en Inuk.

“Spectacular”

 

 

Nunavut
Nunavut is ruim twee miljoen km² groot en ligt in het noorden van Canada. Nunavut zal u verbazen met haar enorme toendra’s, wijde zeeën en kleine, vriendelijke burgers en gemeenschappen. Verder komt u er talloze soorten wilde dieren tegen. 85% van de Nunavutse bevolking is Inuit. Nunavut betekent heel toepasselijk volgens het Inuktitut “Ons Land”. De natuur in Nunavut bevat onherbergzame berggebieden met steile kliffen aan de kusten. Nunavut is een paradijs voor reizigers die nieuwsgierig zijn naar het wildlife van de regio, omdat de provincie bijna geheel boomloos is door de uitgestrekte toendragebieden kunnen wildlife-watchers hier hun hart ophalen.

“Like nowhere else on earth”

Saskatchewan
Saskatchewan is een centraal gelegen provincie vernoemt naar de gelijknamige rivier die door het midden van de provincie stroomt. Saskatchewan grenst in het westen aan Alberta, in het oosten aan Manitoba, noordelijk ligt Northwest Territoties en in het zuiden aan de Amerikaanse staten, Montana en North Dakota. De provincie is voornamelijk verdeeld over twee natuurlijke regio’s: de Canadese taiga in het noorden en de prairies in het zuiden. Het noorden is dan ook voornamelijk bedekt in bos met uitzondering van de Lake Athabasca Sand Dunes, de meest noordelijke actieve zand duin formatie ter wereld. 

“Breathtaking”


Manitoba
Manitoba is de 5e provincie van Canada en heeft een erg gevarieerd landschap. Het varieerd van arctische toendra en de Hudson Bay kustlijn in het noorden tot dichte taiga, grote zoetwater meren en prairie grasland in de ventrale en zuidelijke regio’s. De provincie telt 1.366.086 inwoners waarvan meer dan de helft in de hoofdstad Winnipeg woont (705.244). Winnipeg staat bekend als een van de koudste grote steden ter wereld, gemiddeld is het tussen november en maart overdag onder het vriespunt met ‘s nachts een temperatuur van gemiddeld -18C, terwijl het tussen de maanden mei en september erg warm kan worden in Winnipeg met temperaturen die oplopen tot wel meer dan 35C!

“Discover what makes your heart beat”