Nova Scotia

"Truly let yourself go"

Nova Scotia

Er is een plek waar u om iedere hoek en op iedere heuveltop een nieuwe ontdekking wacht. Waar de geschiedenis nog steeds leeft. Waar verse locale gerechten geen modegril zijn, maar een manier van leven en waar de vriendelijkste mensen die u ooit zult ontmoeten u hartelijk verwelkomen. Beleef de ruige kusten waar het zeewater hoog tegenop spat. U vindt het op het schiereiland Nova Scotia!
Natuurgebieden
Op 1,5 keer de oppervlakte van Nederland vindt u op Nova Scotia een veelzijdige en indrukwekkende natuur; natuurparken met elanden, de steile kliffen van Cape Breton, het enorme getijdeverschil in Bay of Fundy (met 16 meter ‘s werelds hoogste!), de uitgestrekte stranden en kleurige vissersplaatsjes. De voedselrijke kustwateren zijn geliefd bij walvissen, die u soms vanaf de kust ziet zwemmen.

Op de website van Nova Scotia Tourism maakt u kennis met de diverse regio’s en natuurparken.
Steden

Nova Scotia biedt alles voor een 'picture perfect' rondreis. Onze favoriete bezigheden zijn:

Rijden over de Cabot Trail; een prachtige 300 km lange kustweg
De UNESCO World Natural Heritage Sites Joggins Fossil Cliffs in de Bay of Fundy en het historische Old Town Lunenburg
Een partijtje golfen op één van de schitterende aan de kust gelegen golfbanen
Wakker worden in een historische county inn

Hier vindt u nog meer inspiratie om daadwerkelijk alles uit uw vakantie op Nova Scotia te halen!
Must do's
De diversiteit aan mogelijkheden en activiteiten in Alberta zijn schier eindeloos. Golfen, paardrijden, whitewater rafting of vissen? Of duikt u liever in de rijke prehistorische geschiedenis? Stel uw eigen reis samen waar iedereen optimaal van zal genieten. Groot en klein, actief of relaxed genieten. Travel Alberta heeft de mogelijkheden voor u overzichtelijk op een rijtje gezet.
Evenementen
De Nova Scotians houden van feestvieren. Honderden festivals en evenementen worden er jaarlijks georganiseerd. Van Highland Games tot Acadia festiviteiten. Kom naar noord-Amerika’s grootste indoor show; The Royal Nova Scotia International Tattoo. Of dans mee op het Celtic Colours International Festival. 

Wanneer u ook naar Nova Scotia gaat, een festivalbezoek zal uw vakantie nóg onvergetelijker maken!