Ontario

"Yours to discover"

Ontario

Ontario biedt een brede waaier aan ervaringen. Bezoek de wereldberoemde Niagara Falls, geniet van de heerlijke wijngebieden en onderga de bruisende sfeer in de steden als Toronto en Ottawa. Met duizenden zoetwatermeren en rivieren is Ontario ook een perfecte bestemming voor watersporters, vissers en kampeerliefhebbers. Natuurliefhebbers worden in het bijzonder aangetrokken tot de ruige rust van Algonquin Park en de prachtige landschappen van Muskoka, Georgian Bay, Blue Mountain, de Kawarthas en de Thousand Islands, waar de mogelijkheden voor vogel- en wildspotten, wandelen en wintersportactiviteiten uitzonderlijk zijn.
Natuurgebieden
Typerend voor Ontario zijn de indrukwekkende en wereldberoemde Niagara watervallen, maar ook een bezoek aan het Algonquin Provincial Park, Thousand Islands en Manitoulin Island mag niet ontbreken tijdens uw reis door Ontario. Laat u inspireren op de website van Travel Ontario.
Steden
Ontario is de thuisbasis van 2 hoofdsteden! Ottawa; de  hoofdstad van Canada en op 3 na grootste stad van het land met 900.000 inwoners. Toronto; de hoofdstad van Ontario en de grootste stad met maar liefst 2.930.000 inwoners (!). Klik op de steden voor de visitor guides. 
Must do's
Ontario biedt voor elk wat wils. Groot & klein, jong & oud... Iedereen vindt absoluut een activiteit van zijn gading.

Onze favoriete bezigheden zijn:
Een EdgeWalk op de CN Tower.
Schaatsen op het Rideau Canal tijdens Winterlude - Ottawa's sneeuw- en ijsfestival.
Kanovaren over de meren in Algonquin Park tijdens de Indian Summer.

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden!
Evenementen
Geniet van lokale culinaire festivals en culturele festiviteiten, zoals Toronto’s Caribbean Carnival of Winterlude in Ottawa. Stem af op geweldige muziek op jazz, blues en rock festivals in de hele provincie. Flip pannenkoeken en eet ze met zoete stroop op de Elmira Maple Syrup Festival, of ontmoet filmmakers uit de hele wereld en bekijk hun nieuwste films tijdens het Toronto International Film Festival. Ontario heeft ongelooflijk veel te bieden op cultureel gebied.