Yukon

"Larger than life"

Yukon

Sluit uw ogen en adem de frisse lucht in. Ruik de geur van de sparren en de toendra en luister naar het opgewonden geblaf van de husky-sledehonden. Open uw ogen en onderga de schoonheid van het uitgestrekte landschap dat zich voor u ontvouwt onder de dansende lichten van de aurora borealis (het magische noorderlicht). Dompel tijdens een kanotocht uw handen in het helderste water dat u ooit heeft gezien. Een vakantie in Canada’s Yukon is een meer dan levensgrote ervaring. Het is larger than life…
Natuurgebieden
Yukon is de thuisbasis van de hoogste berg van Canada, de grootste non-polaire ijsvelden ter wereld, Canadees Erfgoed Rivieren en meer elanden dan mensen. De Yukon lonkt u met het karmozijnrode tapijt van de toendra, de majestueuze bergtoppen en de uitgestrekte ongerepte wildernis. Ontdek de natuurwonderen van de Yukon hier!
Steden
Wereldsteden ga je in Yukon niet vinden. De grootste stad en tevens ook hoofdstad van Yukon is Whitehorse. Met een inwoneraantal van 28.201 mensen. Dit is ongeveer 70% (!) van alle inwoners in heel Yukon. Whitehorse is vernoemd naar de White Horse Rapids, een rivier die op de manen van een paard lijkt.
Must do's

Yukon is populair geworden vanwege het goud dat in 1896 in de Bonanza Creek in Klondike werd gevonden. Maak kennis met de bijzondere geschiedenis en krijg de goudkoorts
in Dawson City. Andere hoogtepunten in de Yukon zijn:

Onze favoriete bezigheden zijn:

Een wandeling door de Tombstone Mountains
Rijden over de onvergetelijke highways
(Alaska, Klondike en Dempster)
Het zien van het magische Noorderlicht
(tussen herfst en voorjaar)
Evenementen
Maak kennis met de lokale bevolking en ontdek het authentieke Yukon. Hier wordt de unieke cultuur het hele jaar door gevierd en zijn bezoekers van harte welkom om mee te feesten. Beleef de levendige evenementen en festivals en leer over de lokale tradities of dans gewoon de hele nacht door. Van muziekfestivals tot culinaire markten en extreme races. Er is altijd wel iets gaande!