10 meest populaire wilde dieren in Canada

Ontdek de ongetemde en betoverende wildernis van Canada door kennis te maken met de 10 meest populaire wilde dieren in Canada. Dit land herbergt een unieke verscheidenheid aan wildlife, elk met zijn eigen rol in het ecologische evenwicht die dit adembenemende landschap creëert.

Eland (Alces alces)

22-10-meest-populaire-dieren-in-Canada

De eland heerst over de bossen van Oost-Canada, vooral te vinden in Ontario, waar meer dan 120.000 elanden thuis zijn.
Ze zijn het grootste hertachtige dier van Canada, met zijn imposante geweien kan een volwassen mannetje een indrukwekkende verschijning zijn. Elanden zijn ook geweldige zwemmers,
Stel je voor hoe gracieus een eland is terwijl hij rustig een groot meer oversteekt.

Naast hun imposante verschijning hebben elanden een indrukwekkend gehoor. Zelfs op grote afstanden kunnen ze lage frequenties oppikken, wat hen helpt om andere elanden te lokaliseren zelfs op grote afstanden. Dit acute gehoor is essentieel voor sociale interacties en het vermijden van roofdieren. Ze zijn makkelijk te vinden in algonquin provincial park in Ontario. Hier is een link waar je meer over het park kan lezen bij TiogaTours.

Grizzlybeer (Ursus arctos horribilis)

De grizzlybeer is een krachtig symbool van de wildernis, die tot wel tot 270 kilo kan wegen! bewoont zich in de uitgestrekte bergachtige gebieden van West-Canada, met name in British Columbia en Alberta.
Ervaar de opwinding van het staan op veilige afstand terwijl een machtige grizzlybeer langs de rivieroever wandelt, op zoek naar zijn volgende maaltijd. De kans om deze indrukwekkende beren te zien vissen tussen sprankelende watervallen in British Columbia is een spectaculaire ervaring die elke natuurliefhebber zou moeten meemaken. Als je meer van deze grizzlyberen wilt zien kan je langs The Great Bear Lodge.

Grizzlyberen hebben een verrassend delicaat kantje, ze zijn bedreven in het kiezen van bessen met hun gevoelige snuit. Tijdens het bessenseizoen kun je deze krachtige beren vaak zien genieten van deze zoete traktatie.
Ze zijn niet alleen krachtig maar ook buitengewoon nieuwsgierig, ze hebben de gewoonte om voorwerpen in hun omgeving grondig te onderzoeken, vaak door ze op te tillen of erin te bijten. Deze speelse nieuwsgierigheid maakt ontmoetingen met deze beren in de wildernis extra fascinerend.

Zeearend (Haliaeetus leucocephalus)

20-10-meest-populaire-dieren-in-Canada

De indrukwekkende zeearend, met opvallend witte kop en staart, zweeft hoog boven de meren en kustgebieden van Canada.
Bekend om hun scherpe ogen en krachtige snavel. Ze zijn roofdieren en boven aan in de voedselketen in de lucht, ze zijn ook meesters in luchtacrobatiek, soms uitvoerend in luchtdansen, waarbij ze indrukwekkende stunts tonen, zoals het mid-air uitwisselen van prooi met hun partner.

Zeearenden kunnen indrukwekkende duikvluchten maken, waarbij ze met hoge snelheid naar beneden schieten om hun prooi te vangen. Dit spectaculaire gezicht laat zien hoe meesterlijk ze hun territorium beheersen. Naast hun indrukwekkende vluchten, hebben zeearenden een opvallend ritueel genaamd baltsvlucht. Tijdens de baltsvlucht stijgt het paar hoog op in de lucht, vergrendelt hun klauwen en draait in vrije val voordat ze elkaar loslaten. Dit adembenemende schouwspel dient om de band tussen het paartje te versterken. Als je graag een zeearend wilt zien dan is Fraser Valley wel echt een aanrader!

Bever (Castor canadensis)

De vindingrijke en schattige bever zijn te vinden en bouwen dammen in waterrijke gebieden door heel Canada.
Een symbool van doorzettingsvermogen, de bever is een knaagdier die met zijn scherpe tanden complexe dammen en lodges bouwen, waardoor ze essentieel zijn voor het behoud van ecosystemen en het beheer van waterstanden.
Bevers gebruiken een mix van modder, takken en stenen om stevige dammen te bouwen. Deze dammen bieden niet alleen bescherming tegen roofdieren, maar dienen ook als een handige manier om toegang te krijgen tot voedsel in de winter.


IJsbeer (Ursus maritimus)

17-10-meest-populaire-dieren-in-Canada

De majestueuze ijsbeer, een icoon van het noordpoolgebied van Canada.
Churchill, Manitoba, transformeert elke winter in de ijsbeerhoofdstad van de wereld, waar je de unieke kans krijgt om deze machtige roofdieren te aanschouwen tegen de achtergrond van het glinsterende noorderlicht. Deze ervaring, om ijsberen te zien dwalen over de bevroren toendra, is een herinnering die je voor altijd zal koesteren.


Veelvraat (Gulo gulo)

De veelvraat gedijt in afgelegen, ruige gebieden, waaronder de boreale bossen van Noord-Canada.
een stoere noorderling, is een kleine carnivoor met een groot uithoudingsvermogen. Ze staan bekend om hun kracht en vastberadenheid bij de jacht, een kleine carnivoor met een grote persoonlijkheid. Een verborgen schat onder de 10 meest populaire wilde dieren in Canada.

Veelvraten staan bekend als de opruimers van het bos. Naast vlees eten ze ook aas, waardoor ze een essentiële rol spelen in het opruimen van kadavers, ze zijn de natuurlijke schoonmakers die bijdragen aan het evenwicht van het ecosysteem. Veelvraten, de waaghalzen van het noorden, hebben een fascinerend overlevingsmechanisme genaamd cacheerplaatsen. Wanneer ze een overvloed aan voedsel hebben, begraven ze het onder de sneeuw om later te consumeren. Deze slimme strategie stelt hen in staat om in tijden van schaarste te genieten van een welverdiende maaltijd. je kan ze vinden in Alberta.

Orka (Orcinus orca)

18-10-meest-populaire-dieren-in-Canada

Vaar uit vanaf de kusten van British Columbia en voel de opwinding als een groep orka’s elegant door de golven snijdt. Het observeren van deze intelligente en sociale dieren in hun natuurlijke omgeving is een magische ervaring die de rijke biodiversiteit van Canada’s mariene ecosystemen benadrukt. Orka’s hebben individuele kenmerken, zoals unieke vinstructuren en pigmentvlekken, waardoor ze van elkaar te onderscheiden zijn. Dit maakt het mogelijk voor wetenschappers en waarnemers om individuele orka’s te identificeren en hun gedrag te bestuderen.

Orka’s staan bekend om hun creatieve jachttechnieken. Een opvallende strategie is het creëren van golven door met hun vinnen te klapperen. Deze ‘golfmakers’ verblinden vissen en zeehonden, waardoor ze gemakkelijker te vangen zijn. Ontdek deze inventieve jagers langs de kusten van Canada voor een boeiend schouwspel van natuurlijke intelligentie. Wil jij deze geweldige dier in actie zien kan je langs CanadaTravel voor meer informatie.

Canadese Lynx (Lynx canadensis)

De ontwijkende Canadese lynx navigeert door de dichte bossen van Noord-Canada, vooral te vinden in gebieden zoals Yukon en de Northwest Territories.
De Canadese lynx, met zijn dikke vacht en pluizige oren, is aangepast aan het leven in de koude bossen van Canada. Deze roofdieren kunnen met hun harige voetzolen makkelijk navigeren op poedersneeuw en jagen op sneeuwhazen en andere prooidieren. Trek door de ongerepte wildernis van Yukon of de Northwest Territories, waar de serene stilte slechts wordt onderbroken door het kraken van de sneeuw onder je voeten, in de hoop een glimp op te vangen van deze teruggetrokken jagers.


Grijze Wolf (Canis lupus)

19-10-meest-populaire-dieren-in-Canada

In de uitgestrekte wildernis van Canada kun je de grijze wolf tegenkomen.
Deze sociale roedeldieren staan bekend om hun intelligentie en aanpassingsvermogen. Als toppredatoren spelen grijze wolven een essentiële rol in het reguleren van populaties van prooidieren en dragen ze bij aan het evenwicht van het ecosysteem.
Grijze wolven hebben een gevarieerd dieet en kunnen verschillende prooien jagen, van kleine knaagdieren tot grote hoefdieren. Hun aanpassingsvermogen in voedselkeuze toont de intelligentie van deze roedeldieren.


Boskariboe (Rangifer tarandus caribou)

De aanblik van een kudde boskariboes die door de besneeuwde landschappen van Canada trekt, is een ontzagwekkend schouwspel dat de ontembare geest van het land belichaamt. Deze dieren, essentieel voor de ecologie en de inheemse culturen, vertegenwoordigen de diepe verbinding tussen de natuur en de mensen die dit land bewonen.

Deze diverse groep dieren weerspiegelt de prachtige natuurlijke rijkdom van Canada en benadrukt het belang van het behoud van hun leefgebieden voor toekomstige generaties. Boskariboes hebben een unieke voedselstrategie, tijdens de winter graven ze door de sneeuw om korstmossen te bereiken, een voedzame bron die andere herbivoren moeilijk kunnen bereiken. Dit toont hun aanpassingsvermogen aan de uitdagende omstandigheden van de boreale bossen. Als je ze wilt zien kan je langs Parc national de la Gaspésie.

How to Become a Wildlife Photographer - Let's Take a Look

Dieren live bekijken

Voor degenen die deze fascinerende dieren vanuit het comfort van hun eigen huis willen bekijken, bieden livecams een uniek venster in de natuurlijke wereld van Canada. Vergeet niet dat er een tijdzoneverschil kan zijn.
Orka
IJsbeer
Zeearend

Reisorganisaties

Deze reis langs de 10 meest iconische wilde dieren van Canada biedt slechts een glimp van de rijke natuurlijke schatten die het land te bieden heeft. Elke ontmoeting benadrukt het belang van behoud en respect voor deze wilde bewoners en hun habitats. Of je nu in persoon of via een scherm deelneemt, Canada’s wilde wonderen wachten om ontdekt te worden.

Voor degenen die klaar zijn om deze adembenemende schoonheid van dichtbij te ervaren, bezoek een van onze aanbevolen reisorganisaties en begin aan het avontuur van je leven. Greatlakes, De Canada Specialist, Travelhome, Incento, Tioga Tours, CreatingStories, De Jong Intra Vakanties, Dutch Wolf Tours, Wintersport Canada Amerika, GoCanada, Doets Reizen en Canadatravel. Laten we samen de wonderen van de Canadese wildernis koesteren en beschermen voor toekomstige generaties!

Veel gestelde vragen

Wat is typisch voor Canada?

Maple Syrup (Ahornsiroop), IJshockey, De nationale parken en Tim Hortons.

Wat is er zo bijzonder aan Canada?

Canada staat bekend om zijn uitgestrekte bossen en meren, esdoornsiroop, bevers, mounties en poutine. Het symbool van het land is het esdoornblad.

Hoe lang mag je als toerist in Canada blijven?

Reizigers moeten aan voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het eTA. Ook mag je verblijf in Canada niet langer dan 6 aaneengesloten maanden duren.

Kan ik met Nederlands paspoort naar Canada?

Elke reiziger naar Canada zonder visumplicht moet een Electronic Travel Authorization (ETA) hebben. Dit geldt dus ook voor reizigers met een Nederlands paspoort.

Deel dit artikel!

Meer artikelen